Trädgårdsdesign
Lindhagens Trädgårdsarkitektur logo

TRÄDGÅRDSDESIGN

Privata trädgårdar

Trädgårdsdesignpaket


Vi erbjuder trädgårdsdesign utefter era önskemål och det finns flera olika designpaket att utgå ifrån, men det går också att skapa paket anpassat efter era specifika önskemål och behov. Vad ni än väljer så leder det till att era önskemål och drömmar om trädgården kommer ett eller flera steg närmre målet.

 

Alla trädgårdar är unika, precis som de människor som har förmånen att ha tillgång till en egen trädgård. Vi hjälper er att få struktur och karaktär till er trädgård så att ni kan njuta av den en lång tid framöver.

 

Vi utgår både från västra Skåne "Malmö regionen" samt Österlen "Simrishamn regionen", men självklart kan vi även ta uppdrag i hela Skåne eller övriga delar av vårt avlånga land.


Kostnadsfritt besök i er trädgård


Detta besöket omfattar ett möte i er trädgård där ni har möjlighet att framföra era önskemål, visioner och drömmar om er trädgård. Vi vill veta så mycket som möjligt om hur ni uppfattar er trädgård och vad ni önskar med den. Ni visar runt och beskriver era befintliga växter, vad de bidrar med eller om ni har andra tankar om växter. Besöket är alltså till för er att beskriva vad ni vill med er trädgård.


Efter besöket lämnar vi en offert på lämpligt designpaket utifrån era önskemål och behov.


För att boka in ett kostnadsfritt besök, kontakta oss via E-post eller telefon (se kontaktuppgifter längst ner på sidan eller under "kontakt")

Designpaket nivå 1 "Övergripande design"

Pris: från 9.895:- *, inkl. milersättning

 

Det här paketet är till för er som vill ha en grundstruktur i er trädgård. Det kan till exempel vara att ni har ett helt nybyggt hus och behöver hjälp att börja någonstans för att få en trädgård. Det kan också vara så att ni har en befintlig trädgård som behöver struktureras upp för att få in rumslighet och volym. En bra start för er som behöver hjälp med form och struktur av projektet som ni sedan själv vill fortsätta att driva.

 

Detta ingår:

 

 • En övergripande analys av trädgården där vi skriver ner sol, skugga och vindförhållanden samt gör jordprov. Analysen görs vid ett besök i trädgården då även uppmätning görs om tomtritning saknas. 

 • Utifrån era önskemål/behov och våra idéer gör vi en skalenlig illustrationsplan och teknisk ritning med tillhörande förklaring i text. Här beskrivs var det skulle vara lämpligt med växtlighet samt vad det har för påverkan på volym och rumslighet på platsen. Några exempel på träd, buskar och häck som skulle passa trädgårdens förhållanden namnges.

 • En presentation av materialet på plats i er trädgård där vi förklarar volymer, former och rumslighet som passar för just er trädgård och era behov.

Designpaket nivå 2 "Detaljerad design"

Pris: från 17.995:- *, inkl. milersättning

 

Det här paketet är för er som vill ha en mer detaljerad plan att följa. Detta ingår:

 

 • En övergripande analys av trädgården där vi skriver ner sol, skugga och vindförhållanden samt gör jordprov. Analysen görs vid ett besök i trädgården då även uppmätning görs om tomtritning saknas. 

 • En illustrationsplan som ger en förståelse för vilken känsla det kommer att bli på platsen.

 • Ni får också en eller flera elevationer där illustrationsplanen ”lyfts upp” för att visa vyer framifrån.

 • Ni får ett bildcollage av alla växter med namn i bokstavsordning samt speciella kombinationer som visas tillsammans för att förstå mina tankar om färg och form.

 • En presentation och genomgång av materialet på plats i er trädgård där vi förklarar volymer, former och rumslighet som passar för just er trädgård och era behov.

 • Vi erbjuder ett fritt återbesök både efter ett och två år. Detta för att diskutera vad som fungerar och vad som eventuellt behöver bytas ut. Eftersom vi arbetar med ett levande material så kan mycket hända på vägen. Vi lever i klimatförändringarnas tid och det kan vara svårt att förutspå vad som kommer att hända i framtiden. Nya växter tas fram för att klara de olika kraven som ställs på dem och under dessa besök tipsar vi om nyheter som skulle kunna passa just er plantering.

Designpaket nivå 3 "Specialanpassad"

Pris: enligt offert

 

Det här paketet är för er som vill ha en komplett lösning för att anlägga er trädgård eller när ni ska anlita en anläggningsfirma. Paketet anpassas helt efter era behov. Vi kan utöver fullständiga ritningar och illustrationer göra en planteringsplan med tillhörande växtlista i programmet AutoCAD. Här skräddarsys var varje växt har sin plats och växtlistan innehåller kvalité (storlek på kruka/planta vid inköp) samt det svenska och latinska namnet. Listan kan lämnas till plantskolan vid inköp och är lätt för plantskolan att följa.

 

Övrigt som också går att inkludera vid behov är detaljritningar gjorda i programmet AutoCAD av t.ex plank eller pergola, material/utrustningsförslag och skötselplan mm. Allt efter dina önskemål och behov.

 

Vi kan erbjuda ett återbesök både efter ett och två år. Detta för att diskutera vad som fungerar och vad som eventuellt behöver bytas ut. Eftersom vi arbetar med ett levande material så kan mycket hända på vägen. Vi lever i klimatförändringarnas tid och det kan vara svårt att förutspå vad som kommer att hända i framtiden. Nya växter tas fram för att klara de olika kraven som ställs på dem och under dessa besök tipsar vi om nyheter som skulle kunna passa just er plantering.

Planteringskomposition

Pris: 3.995:- upp till 10 m2, därefter tillkommer 300:-/m2 (inklusive milersättning)


Det här paketet är för er som själv vill göra om eller skapa nya enstaka planteringar i din trädgård, exempelvis ni har en befintlig rabatt som ni vill göra om. Ni får då en detaljerad beskrivning av vilka växter som passar, hur många som ska planteras samt var de exakt ska placeras.


Följande ingår i tjänsten:


 • Ett hembesök med övergripande analys av planteringen där jag skriver ner sol-/skugga, vindförhållanden och gör jordprov. Analysen görs vid ett hembesök i trädgården då även uppmätning görs.

 • Ni får bilder på på alla växter som planeras in.

 • Ni får en planteringsplan där det står exakt var växterna ska placeras (gjord i programmet AutoCAD).

 • Ni får en detaljerad växtlista med antal växter, namn på växterna både på latin och det svenska namnet. Där finns även vilken kvalité (storlek på kruka/planta vid inköp). Listan kan lämnas till plantskolan vid inköp och är lätt för plantskolan att följa när de beställer eller plockar ihop dina växter.


Hur bokar jag?


Onlinebokning av hembesöket kan göras via länkarna "Boka Malmöregionen" eller "Boka Österlen". Du kan även kontakta oss via E-post eller telefon för att boka en tid (se kontaktuppgifter längst ner på sidan eller under "Kontakt")

* Oftast gäller priset. Exempel på när priset revideras kan vara om trädgården/planteringen är extra stor. Detta gör att extra tid måste läggas på uppmätning m.m.

Lindhagens Trädgårdsarkitektur logo

Alla priser är inklusive moms

Hej! För att göra ditt besök hos oss bättre använder vi cookies som samlar information i syfte att förbättra funktionalitet, kommunikation och riktad marknadsföring. Du kan själv styra användningen av dina cookies via inställningarna i din webbläsare.

Läs mer
Ok